رهیافت‌هایی برای دولت چهاردهم در حوزه‌ی سیاست خارجی؛ با تمرکز بر مسئله‌ی تحریم

25 خرداد 1403

نویسنده: آیسا سنتر

پیشگفتار

جهان در حال تجربه‌ی تحولاتی مشهود در مناسبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی است؛ تغییراتی که به تدریج به تغییر نظم جهانی موجود منجر خواهد شد. از سویی، معادلات قدرت قدیمی و پرسابقه، ائتلاف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و نظامات دیرینه‌ی نظامی، اقتصادی و امنیتی با سر بر آوردن قدرت‌های نوظهور و شرایط جدید، با چالش مواجه شده‌اند و از سوی دیگر، این امر منجر به ظهور نظامات پیچیده و درهم‌تنیده‌ی نوین و شکل‌گیری هم‌پیمانی‌ها و اتحادهای جدید شده است. در نتیجه، اندیشمندان و در پی آن‌ها رهبران سیاسی باید با شناخت فضای جدید، خود را با اصول و ابعاد آن وفق داده و اولویت‌های خود در هم‌کاری با کشورها را مورد بازبینی قرار دهند. در این جهانِ درحال‌گذار و مملو از عدم قطعیت، داشتن نگاه راهبردی و آینده‌نگر و گذر از روش‌ها، سازوکارها و پیوندهای قدیمی امری ضروری در تعیین سرنوشت ملت‌هاست.

با این نگاه، جمهوری اسلامی ایران باید با روشن‌بینی و آگاهی کامل، برنامه‌های آینده‌ی خود در حوزه‌ی سیاست خارجی را طراحی و تنظیم کند. پیش‌بینی می‌شود که مسائلی چون ماندگاری تحریم‌ها، نسبت کشور با آمریکا به‌عنوان نقطه‌ی اصلی تقابل در سیاست خارجی، پیشرفت و توسعه با کمک‌گیری از امکانات و فرصت‌های نوظهور پیش روی کشور در خارج از مرزها، هم‌کاری‌ها و هم‌پیمانی‌های جدید،‌ تقویت محور مقاومت و اتخاذ رویکرد تهاجمی نسبت به رژیم صهیونیستی، مهم‌ترین سرفصل‌های سپهر سیاست خارجی کشور در سال‌های آتی باشد.

کتابچه‌ی پیش رو در پی آن است تا اولاً مسائل پیش روی کشور در حوزه‌ی سیاست خارجی در آینده‌ی کوتاه‌مدت و میان‌مدت را برشمرد و سپس درباره‌ی هرکدام توضیحات و توصیه‌هایی را ارائه دهد.

برای دریافت کتابچه بر روی تصویر زیر کلیک کنید
رهیافت‌هایی برای دولت چهاردهم در حوزه‌ی سیاست خارجی؛ با تمرکز بر مسئله‌ی تحریم - تحریم - تحریم, خنثی‌سازی تحریم, دولت چهاردهم, سیاست خارجی